Házi joghurt

házi joghurt
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: bruttó 10 perc, nettó 8 óra

Alapanyagok:

  • 1 liter teljes, minimum 3,5 %-os tej, nem tartós
  • 6 evőkanál élőflórás natúr joghurt

A tejet felmelegítem, ha van hőmérőm, 50 foknál veszem le a tűzről, ha nincs, beledugom az ujjam, és ha meleg, de elviselhető, akkor jó. Belekeverem a joghurtot, lezárt edénybe öntöm, és törülközőbe vagy pokrócba bugyolálom. Langyos helyre teszem, télen radiátorra, vagy az 50 fokosra melegített, majd lekapcsolt sütőbe, nyáron meleg helyre. Kb. 6 órán át békén hagyom. Ha nem elég sűrű, néhány órán át csöpögtetem. Hűtőben tovább sűrűsödik.