Retro méteres sütemény

méteres sütemény
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: nettó 45 perc, bruttó 2 óra

Alapanyagok:

A tésztához:

  • 26 dkg liszt
  • 26 dkg cukor
  • 4 tojás, szétválasztva
  • 10 ek langyos víz
  • 7 ek olaj
  • 10 g sütőpor
  • 3 ek kakaópor


A krémhez:

  • 16 dkg porcukor
  • 1 tasak epres pudingpor
  • 20 dkg vaj
  • 2,5 dl tej


A bevonathoz:

  • 20 dkg porcukor
  • 3 ek tej
  • 3 ek kakaópor
  • 10 dkg vaj

A tésztához a tojássárgáját fehéredésig keverem a porcukorral, fokozatosan hozzáadom a vizet és az olajat. Beleforgatom a sütőporral elkevert lisztet, végül pedig a habbár vert tojásfehérjét. Két részre osztom, az egyik felébe keverem a kakaóport. Kivajazott, lisztezett őzgerincformában 180 fokon 20 perc alatt megsütöm a tésztákat.

A krémhez a tejben elkeverem a pudingport és a porcukrot, majd folyamatos keverés mellett sűrűre főzöm. Amíg meleg, hozzáadom a vajat, majd teljesen kihűtöm.

A kész tésztát a forma mentén felszeletelem, felváltva ragasztom össze a kakaós és a sima szeleteket a krémmel úgy, hogy két süticsíkot kapjak. A mázhoz a tejet összeforralom a kakaóval és a cukorral, ezután hozzáadom a vajat és még langyosan bevonom vele a süteményt. Hidegen tálalom.