Főzött puncspuding

puncspuding
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: nettó 10 perc, bruttó 3 óra

Alapanyagok:

  • 4 tojás sárgája
  • 4 evőkanál cukor
  • fél rúd vanília
  • 3,5 dl tejszín
  • fél zacskó vagy 3 lap zselatin
  • 5 dkg mazsola
  • 5 dkg cukrozott narancshéj
  • rum

A mazsolát egy éjszakára annyi rumba áztatom, amennyi ellepi. A tojások sárgáit habosra keverem a cukorral, hozzáadom a tejszínt és a vaníliát, kevergetve felforralom. Kihalászom a vaníliát, belekaparom a magokat a krémbe. Hozzáadom a feloldott zselatint, és poharakba, formákba vagy tálakba öntöm, melyekbe előzőleg egyenlő arányban elosztottam a rumos mazsolát és a narancshéjat, és hűtőben hagyom megdermedni.