Császármorzsa

Interjú Litauszki Zsolttal a Pierrot séfjével, Császármorzsa
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Fotó: Tuba Zoltán [origo]

Elkészítési idő: nettó 25 perc, bruttó 1 óra

Alapanyagok:

  • 240 g túró
  • 100 g cukor
  • 30 g liszt
  • 2 egész tojás
  • 1 cl rum
  • 1 cl citromlé
  • 6 tojásfehérje
  • 1 ek vaj

A vajon, a tojásfehérjén és a cukor felén kívül mindent összekeverünk. a tojásfehérjét a cukor negyedével kemény habbá verjük. Egy közepes, tűzálló serpenyőben a vaj felét felhevítjük. A kemény habot az előzőleg összekevert anyagokkal összedolgozzuk és a serpenyőbe öntjük, majd serpenyőstől a 200 Celsius-fokra előmelegített sütőben aranysárgára sütjük. Ha megsült, visszatesszük a tűzhelyre. A serpenyőben csinálunk egy kis helyet, és itt a maradék cukorból és vajból karamellt készítünk. Ebbe szaggatjuk a tésztát.