Nyolcvan deka padlizsán
friss kenyér- vagy zsemlemorzsa szükség szerint
tizenkét deka frissen reszelt parmezán
két-három gerezd finomra vágott fokhagyma
egy evőkanál finomra vágott, friss zöldpetrezselyem
két tojás, só és bors ízlés szerint
a panírozáshoz száraz zsemlemorzsa
a sütéshez olaj
Az egész padlizsánokat kétszáz fokos sütőben puhára sütjük. Hűlni hagyjuk, meghámozzuk, húsát szűrőbe rakva kicsöpögtetjük, sőt ki is nyomkodjuk, amennyire lehet. Késsel összevagdaljuk, hozzáadjuk a tojásokat, a kenyérmorzsát, a parmezánt, a fokhagymát és a zöldpetrezselymet, sózzuk és borsozzuk, összegyúrjuk. Egyforma, diónyi méretű gömböket formálunk belőle, prézliben megforgatjuk, bő, forró olajban kisütjük.
Melegen, de nem tűzforrón kínáljuk. Vendégváró falatkának is, borkorcsolyának is megfelel.