Túrókészítés házilag

túró, túró készítése
Vágólapra másolva!
Ha a savanyú és száraz morzsalék helyett selymes édes túrót szeretne, ami ráadásul egy kicsit még olcsóbbra is jön ki, pláne ha termelői teljes tejet vásárol, nosza, így készül otthon a túró.
Vágólapra másolva!

1/2 kg túróhoz 2 liter tejre lesz szükség. Nem akármilyenre, minél zsírosabb és érintetlenebb a tej, annál jobb lesz a túró, alapanyagnak a pasztőrözött, tartósított tejeket kerüljék.

Sőt, a bolti tejek nagy része meg sem alszik, amit egy teszten már bizonyítottunk is, így inkább termelői tejet vásároljanak a túrókészítéshez. A tejet egy nagy tálba öntöm és két napig meleg helyen 20-25 fokon tárolom.

Forrás: Táfelspicc

Addigra megalszik. Fogok egy nagy, ritkaszövésű ruhát (vászonpelenka, vagy egy darab len az igazi) és ebbe fordítom az aludttejet. Valahova felkötöm, ahol le tud csöpögni.

Forrás: Táfelspicc

Másnap reggelre ott a túró.

A lecsöpögő savó iható, vagy krémlevesekhez kiváló alapanyag.