A tökéletes csirkemell

csirkemell technológia sorozat
Vágólapra másolva!
Az élet túl rövid a csirkemell fogyasztásához, mégis ez az egyik legtúlértékeltebb konc Magyarországon. Ráadásul szinte mindenki kiszárítja. Megmutatjuk, hogyan lehet szaftosra elkészíteni. 
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc

A csirkemell azért meredek pálya, mert víztartalma magas, zsírtartalma alacsony, az ilyen tulajdonságokkal rendelkező húsokat lehet a legkönnyebben kiszárítani. (a szűzpecsenye is ilyen)

Alapanyagok:

  • 1 db kicsontozott, bőrös csirkemell (a bőrtelen csirkemellről írás nem tartozik a Táfelspicc tárgykörébe)
  • egy evőkanál olaj
  • frissen őrölt bors

Forrás: Táfelspicc

A seprenyőben a legmagasabb lángon felhevítem az olajat, ebbe rakom a bőrös felével lefelé a mellett.

2 percig sütöm magas lángon. Nem piszkálom.

Forrás: Táfelspicc

2 perc elteltével megfordítom és a 150 fokra, -nem légkeveréses fokozat- előmelegített sütőbe tolom 10 percre.

Forrás: Táfelspicc

Kiveszem a sütőből, egy tányérra helyezem a húst, lefedem egy másikkal, hagyom pihenni egy percet.

Forrás: Táfelspicc

Készen van. Pontosabban kezdődhet az ízesítési hadművelet, mert az ipari csirke ízét jobb elnyomni valamivel. Akármivel.