Apró PC-k színes monitorralKét gyártó is bemutatta új, színes képernyőjű palmtopját, többen pedig tervezik hasonló kategóriájú termékeiket.

A Hewlett-Packard piacra dobta Journada 420 névre keresztelt tenyérbe illő PC-jét. A HP előző, hasonló kategóriájú terméke a Journada 820 volt, valójában egy kis méretű notebook, Windows CE operációs rendszerrel. A Journada 420 a PC-gyártók első lépése a személyi digitális asszisztensek (PDA) világában.
A készülék színes monitorral, konfigurálható startgombbal és átlátszó fedéllel kerül forgalomba. A rendszer támogatni fogja a Motorola készülő személyi hívó kártyáját, így a Journada 420 segítségével lehetővé válik vezeték nélküli információs szolgáltatások igénybevétele.
Egyúttal a Philips is bemutatta népszerű Nino sorozatának új, színes tagját.
Mint arról korábban már beszámoltunk, hamarosan a Compaq is jelentkezik hasonló termékével, az Aero 2100-zal, amely szintén színes képernyőt, tíz órán át tartó elemeket, 8 MB memóriát, 4 konfigurálható indítógombot, integrált mikrofont és hangszórókat vonultat fel.
Ugyanezeket a paramétereket ígéri az Everex cég is, amely Freestyle 540 nevű készülékét 450 dollár körüli áron tervezi piacra dobni.
A Casio a második negyedévben jelentkezik Cassiopeia sorozatának színes képernyős tagjával..

Forrás: c|net