Az Apple jövő év elején fogja bemutatni új hordozható számítógépét, amely valóságos kis erőgépnek ígérkezik azon túlmenően, hogy a PowerBook korábbi változataihoz képest megújult külsővel igyekszik majd meghódítani a vásárlókat és a Mac-rajongókat.

PowerBook G3
A Mercury néven ismert új PowerBookot világosabb szín, vékonyabb ház és merőben új formatervezés jellemzi majd. A legjelentősebb változáson azonban a képernyő megy át, a megszokott arányokkal ellentétben "szélesvásznú" lesz, így a notebook tulajdonosa egyaránt nézhet rajta DVD-t, vághat filmeket, vagy dolgozhat különféle számítógépes trükkökön.

A készülék lelkét a Motorola 400-500 MHz-es G4-es processzora adja, amely kiemelkedő teljesítményt nyújt a grafikus számítások terén: működését háromdimenziós megjelenítésre optimalizálták. Az aktív-mátrix LCD képernyő átmérője - köszönhetően a torz arányoknak - 15 inch lesz, arányaiban megegyezik az Apple jelenlegi sík, Ciname Display nevet viselő monitorával.

A Mercury alapfelszereltéségéhez tartozik az Apple AirPort nevet viselő, vezeték nélküli kommunikációs hálózatához illeszkedő csatoló, valamint a gyártók körében még mindig újdonságnak számító FireWire adatport.

Ezenkívül tartalmaz DVD-olvasót, valamint egy TrackPadnak elkeresztelt felületet, amely nem csupán az egér mozgatására szolgál, de fölismeri a felhasználók kézírását is.

A Mercury bemutatója 2001 januárjában a MacWorld Expo keretében lesz San Franciscóban.

(ZDNN)

Ajánló:

Korábban:

Az Apple a Macintosh-rajongókat szerkentyűk egész sorával lepte meg. A legnagyobb szenzációt a G4-es processzorra épülő, igencsak apró termetű asztali Apple-számítógép keltette, amely egész egyszerűen "A Kocka" nevet viseli.