A Microsoft közzétette a Windows 2000 első hivatalos javítócsomagját, amely az elmúlt fél év során fölmerült problémákra írt patcheket tartalmazza. A szoftveróriás a kiegészítő megjelenésétől az eladások növekedését várja.

A Service Pack 1 névre keresztelt, 83 MB méretű csomag letölthető a Microsoft honlapjáról. A javítókészlet az operációs rendszerben talált hibákon kívül nagyobb kompatibilitást ígér a régebbi szoftverek számára, illetve növeli a rendszer biztonságát.

A szoftverfejlesztő reményei szerint a javítócsomag megjelenését követően több vállalat áttér a Windows 2000 használatára, mivel a hibák megszüntetése csökkenti a szoftverrel szemben érzett természetes bizalmatlanságot.

A Windows 2000 februári megjelenésével párhuzamosan a Gartner Group és más neves kutatók is azt ajánlották a Microsoft NT-rendszereit használó cégeknek, hogy az új operációs rendszerre történő átállást az első hibajavító készlet megjelenése utánra tervezzék.

A szoftverfejlesztő következő generációs hálózati rendszerének fejlesztésére 1 milliárd dollárt költött, a munka három évig tartott. Az International Data Corp elemzése szerint az NT és a Windows 2000 továbbra is piacvezető a PC alapú szerverek körében. Az elmúlt évben azonban a Novellt háttérbe szorította a Linux, amely jelenleg a második legkeresettebb szoftver ezen a területen.

Š Copyright Reuters Limited. Š Hungarian translation Origo. Minden jog fenntartva.
A jelen képernyő Reuters-tartalmának a Reuters írásbeli engedélye nélkül történő közzététele vagy terjesztése kifejezetten tilos.Ajánló:

A Windows 2000 SP1 innen tölthető le

Korábban:

Egy új elemzés szerint 2004-re a Linux alapú operációs rendszerek a szerverpiac jelentős részét fogják képviselni, az eladások tekintetében lekörözik a Mac OS-t, és behozzák lemaradásukat a Windowstól.