Az Intel elismerte, hogy az új processzorát kezelni képes alaplapok egy részében hibás a BIOS. A bejelentéssel egyidőben a félvezetőgyártó közzétette a javítást elvégző új programkódot.

A vállalat szóvivője elmondta, nincsen szükség az alaplapok cseréjére, mivel a BIOS, amely egy memóriachipben tárolt program, szoftveres úton frissíthető. Az Intel a javított szoftvert közzétette weboldalán, és értesítette a Pentium 4-es PC-ket árusító partnereit.

A BIOS a számítógépekben található legalapvetőbb szoftver, egységes felületet biztosítva kapcsolatot teremt a hardver eszközök és az operációs rendszer között. A felhasználók a mindennapi munka során a BIOS-szal a számítógép bekapcsolásakor találkozhatnak, mivel ez a szoftver végzi a merevlemezen tárolt operációs rendszer betöltését.

Eddig sem az Intelnek, sem pedig a komputergyártóknak nincs tudomása arról, hogy hibás BIOS-szal ellátott PC került volna a vásárlókhoz. A félvezetőgyártó azonban nem aggódik, mivel az adatvesztéshez vezető probléma szélsőséges körülmények között jelentkezik és a közzétett javítással könnyen kiküszöbölhető.

(c|net)

Ajánló:

Korábban:

Az Intel november 20-án hivatalosan forgalomba hozta legújabb chipjét, a Pentium 4-et, és ezzel megelőzte a PC-világ leggyorsabb processzoráért folyó versenyben az AMD-t.