A neves amerikai horrorszerzőnek elege lett, hogy egyre többen és többen olvassák fizetség nélkül online regényének készülő fejezeteit, ezért úgy határozott pár évre félreteszi a kéziratot. Hűséges olvasói, akik eddig 7 dollárt fizettek a részekért, roppant mérgesek.

King a rossz hírt egy rövid üzenet formájában tűzte ki weboldalára, amelyben közölte, hogy a több mint 19 éve szunnyadó, idén szárba szökkent történet befejezése egy-két évig még biztos várat magára. Addig is a szerző más irányú terveit szeretné megvalósítani, többek között folytatást tervez Peter Straubbal közösen írt regényének, a Talizmánnak.

Az amerikai író az online regény első fejezetének közlésekor leszögezte, hogy addig hajlandó dolgozni az újabb és újabb részeken, amíg olvasóinak többsége fizet. Az első három fejezet esetén nem is volt gond, azonban a negyedik folytatást követően az azt letöltők alig 46 százaléka volt hajlandó megküldeni a 2 dollárt, amit King a szövegért cserébe kért.

King asszisztense, Marsha DeFillipo elmondta, máris rengeteg olvasótól kaptak felháborodott levelet. A panaszos e-mailek többségében az emberek a befejezést hiányolják, és elmondják, hogy becsapva érzik magukat amiért kifizettek egy félkész regényért mintegy 10 dollárt.

A horror atyjaként is emlegetett szerző az utolsó, hatodik fejezetet ingyen adja közre, miközben azzal takarózik, hogy amúgy is jó hely a befejezésre, hiszen általában itt szokott vége lenni a regények első szakaszának.