Az eEurope Media és a Netfórum Kft. bejelentette, hogy megegyeztek a viaNovo.hu értékesítéséről: a portál változatlan formában folytatja működését a Netfórum Kft. égisze alatt.

A Netfórum, amely a Fórum csoport védjegy alatt jelenleg olyan vertikális portálokat üzemeltet, mint a Tőzsdefórum.hu, a Hölgyfórum.hu vagy a Sportfórum.hu, a viaNovo.hu főbb beszállítóival és hirdetőivel, például a Commtouch (e-mail), a Google (webes kereső) és a Hewlett-Packard (online fotógaléria) vállalatokkal kötött szerződéses kapcsolatait is folytatja. A tranzakció pénzügyi részleteit nem hozták nyilvánosságra.

A viaNovo.hu társalapítói, Várdy Attila és Várdy Zoltán a továbbiakban nem vesznek részt a portál működtetésében.

2000. májusi elindítása óta a viaNovo.hu havonta több mint 160 ezer látogatót vonzott, 60 ezer regisztrált felhasználóra és 50 hirdetőre tett szert.

Az eEurope Mediát 1999 novemberében hozták létre az Egyesült Államokban, Delaware államban. A vállalat közép-kelet-európai internetes médiapiaci befektetőként működik. Az eEurope Media befektetői a média-, az internet- és a pénzügyi szektor felsővezetői.

A Netfórum Kft. 1998-ban jött létre, amely informatikai szolgáltatásokon túl jelenleg tíz vertikális portált üzemeltet Magyarországon.

Ajánló:

Korábban:

Az [origo]-t kiadó MATÁVnet és a Fotexnet április 2-án megállapodást írt alá, amelynek értelmében Magyarország legnagyobb portálja és online áruháza együttműködik a jövőben. A FotexNet egyúttal beszámolt eredményeiről, terveiről és hamarosan bevezetendő új szolgáltatásairól.