A Panasonic Magyarország ismertette 2001. évi terveit, nem csak az árbevételre, hanem a magyarországon forgalmazni kívánt szórakoztatóelektronikai és telekommunikációs újdonságokra, és az internetes vásárlásra vonatkozóan is.

A Panasonic az elsők közt mutatja be GPRS mobiltelefonját Magyarországon, EB-GD95 néven. A cég ezen kívül egy alsó kategóriás GSM telefonnal (EB-GD35) is piacra lép, mely új irányvonalat képvisel a korábban csak közép- és felsőkategóriás mobiltelefonokat forgalmazó vállalat kínálatában.

A cég szakemberei szerint az idei év egyik slágerének az SD kártyával ellátott termékek ígérkeznek. Az audio lejátszótól kezdve a videokamerán keresztül a mobiltelefonig a Panasonic minden terméktípusban megtalálható lesz ezentúl az SD kártyával kompatibilis változat is.

Újdonságnak számít a második félévtől piacra kerülő UF-E1 típusú telefax, amelynek segítségével internetre is küldhetünk fax-üzenetet.

A Panasonic úgy gondolja, hogy idén jelentős emelkedés várható a DVD-eladások terén, mely részben a DVD-kölcsönzők megjelenésének is köszönhető. 2001 folyamán 16-20 ezer DVD-t és 35 ezer videokamerát kívánnak értékesíteni.

A televíziók terén a teljesen sík, Tau nevet viselő termékvonal lesz a meghatározó, mely iránt már az elmúlt évben is igen nagy volt a kereslet. 2000-ben 30 ezer Panasonic televízió talált gazdára hazánkban, mely 11 százalékos részesedést jelent a magyar piacon.

A múlt évben megnyílt Közép-Kelet Európa első shop@panasonic márkaboltja is Budapesten. A kiemelt kategóriájú boltok a jövőben interneten is elérhetőek lesznek, és szoftverfrissítésekre is lehetőség nyílik náluk. Idén e márkakereskedések mintájára további körülbelül tíz shop@panasonic kategóriájú bolt nyitása várható az országban.

A Panasonic Magyarország Kft. az idén 16,7 milliárd forint árbevételre számít, ami mintegy 16 százalékos növekedésnek felel meg a 2000. évi árbevételhez viszonyítva. Ennek az összegnek a legnagyobb részét a szórakoztatóelektronikai üzletág adja, mely 10 milliárd forint árbevételt tűzött ki célul. A Panasonic Magyarország Kft. másik kiemelkedő üzletága, az irodatechnika/telekommunikáció pedig 6,7 milliárd forintos eredményre számít 2001-ben.

Ajánló: