Késik az új Apple OS X verzió

Bár az Apple a végső simításokat végzi az OS-X 10.1 verzióján, egyelőre bizonytalan, hogy az operácós rendszer mikor jut el a felhasználókhoz.

Az előzetes ígéretek szerint a cég a párizsi Apple Expón kívánta bemutatni operációs rendszere új változatát - de a kiállítás az Amerika elleni támadás miatt elmaradt. Az Apple szóvivője mindössze annyit mondott, hogy az OS-X 10.1 még szeptember folyamán hozzáférhető lesz, de pontos információ egyelőre nem szivárgott ki a premier időpontjáról. Egy magát meg nem nevező személy  elmondása szerint "még ebben a hónapban befejeződhet" a fejlesztés.

Úgy tűnik, hogy az OS-X első változatának tavalyi csúszása után tehát most sem megy minden zökkenőmentesen a cég háza táján. Az mindenesetre biztos, hogy az új operációs rendszer beígért funkciói több olyan problémát kiküszöbölnek, melyek eddig súlyos hibának tűntek a felhasználók szemében. Többek szerint az új kiegészítésekkel - ilyenek a DVD-lejátszás, a feljavított Java-támogatás, a jobb együttműködés Windosw NT és 2000 rendszerekkel - és a gyorsabb működéssel most válik igazán felhasználóbaráttá a Mac OS-X.

[origo]

Korábban

Kész a Mac OS-X végleges változata

Új HP-konfigurációk Windows XP-vel