Microsoft-szoftverek a magyar felsőoktatásnak

A Miniszterelnöki Hivatal és a Microsoft Magyarország megállapodása értelmében háromszázötvenezer hazai felsőoktatási intézmény tanára és diákja juthat hozzá a legkorszerűbb Microsoft-szoftverekhez. Az erről szóló szándéknyilatkozatot ünnepélyes keretek között írta alá Stumpf István, a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter és Jean-Philippe Courtois, a Microsoft Európa, Közel-Kelet és Afrika térségének elnöke.

A megállapodás szerint az összes magyarországi akkreditált állami, egyházi és magán felsőoktatási intézmény valamennyi nappali, levelező és esti tagozatos hallgatója és valamennyi főállású, illetve szerződéses oktatója a megállapodás tárgyát képező szoftvereket tanulási, oktatási és bemutató célokra használhatja az intézmény vagy saját számítógépén.

A konstrukció mindig a legkorszerűbb operációs rendszereket, irodai alkalmazásokat, hálózati szoftvereket és fejlesztőeszközöket teszi hozzáférhetővé a felsőoktatás valamennyi résztvevője számára a teljes legalitás körülményei között, miközben a Microsoft meghirdetett kereskedelmi áraihoz képest árkedvezményt biztosít.

Korábban

Megjelent a magyar nyelvű Office XP