A Yahoo! üzenőprogramjának új változatát használók változatos képekkel és animációkkal tehetik szórakoztatóbbá csevegőablakukat.

Az új funkciók révén az internetezők különféle figurák bőrébe bújva tudnak chatelni. A figurák változatosak: a rajzfilmekhez kapcsolódó variációk mellett a könnyűzenéből és a filmvászonról ismert alakok használhatók a megújult Messengerben. A Yahoo! közleménye szerint a megújult, interaktív felület a médiaértékesítés számára is számos új lehetőséget biztosít. A különböző online alkalmazások közötti éles határvonal elmosódását jól jelzi a tény, hogy a Messenger új verziója - hasonlóan a nemrég kiadott ICQ2001b-hez - fájlmegosztási funkciót is tartalmaz.

Az opciók között most is megtalálható az élő webkamera-kapcsolat létrehozása is. A Messenger 5.0 képes mind a saját kameránk által rögzített anyagot mások számára láthatóvá tenni, mind más online kamerájának képét közvetíteni. A Yahoo! üzenőprogramjának Yahooligans néven hozzáférhető egy különleges, gyerekeknek készült változata is.

A Messenger különböző asztali és mobil operációs rendszerekre írt verziói a Yahoo oldaláról letölthetőek.

[origo]

Új Morze-verzió az [origo]-n

Új szolgáltatások az ICQ 2001b-ben