Az [origo] népszerű üzenetküldő szoftverének javított, bővített változatát lehet letölteni a portálról: az új Morze immár az MSN Messengerrel is képes együttműködni.

Ha valaki ellátogat a Morze weboldalára, hogy letöltse a kommunikációs programot, akkor a letöltőoldalon már az új változatot találja meg a régi helyén. Az új verzióban javításra került több apró hiba, magyarul olvasható a felhasználói szerződés, plusz a letöltéskezelő igény esetén már egy MSN plug-int is telepíteni tud, melynek révén a Morze használói immár az MSN Messenger hálózattal is kapcsolatot tudnak teremteni.

Az [origo] Morze automatikusan működésbe lép, amikor a PC tulajdonosa a világhálóra csatlakozik. Jelzi, ismerőseink közül ki van még az internetre kapcsolódva, és ki nincs - és ugyanígy azt is jelzi barátaink számára, hogy mi online vagyunk-e, vagy sem. Az online ismerőseink nevére kattintva megnyílik egy kommunikációs ablak, és az oda begépelt üzenetet a másik fél azonnal megkapja.

Az egyszerűen használható, magyar nyelvű kommunikációs programot szeptember 17-i megjelenése óta több ezren töltötték le az [origo] oldalairól.

Aki először telepíti a Morzét, annak ugyanúgy kell eljárnia, mint bármilyen más új program installálása esetén. Aki viszont már használta a Morze előző változatát, annak legelső lépésként célszerű felírni az azonosítóját és a rendszerben használt becenevét (Eszköz > Személyes > Adataim megjelenítése), majd a régi verziót el kell távolítani a PC-ről (Start > Programok > Morze > Uninstall More). Ezt követően el kell indítani az új verzió letöltését, és amikor a letöltéskezelő rákérdez, folytassa-e az előző letöltést, azt kell válaszolni, hogy "nem". Ezt követően lehetőség nyílik az MSN Messenger támogatásának kiválasztására is.

Ha valaki nem akarja telepíteni az új változatot, csupán az MSN Messenger plug-inre van szüksége, akkor egyszerűen el kell indítania a letöltéskezelőt és kijelölni az új plug-int. Ebben az esetben csak a plug-in kerül telepítésre.

[origo]

Korábban:

Morze: azonnali üzenetküldés az [origo]-n