A Napster lekerült a Lycos 50-es toplistájáról

A modellt teremtő online zenecserélő hálózat 88 hét után kiesett a Lycos 50-es listájáról, amelyen a portál az internetezők legnépszerűbb kereséseit teszi közzé. A terrorizmus ellen folyó amerikai háborúval kapcsolatos szavak azonban a lista előkelő helyein szerepelnek.

A Napster hosszú ideig az első volt a listán, majd sokáig az elsők között szerepelt. November első felében azonban 88 hét után először fordult elő, hogy egyáltalán nem sikerült bekeülnie az első 50 közé.

Mielőtt a zeneipar ízekre szedte volna a Napster a szerzői jogok megsértésének vádjával, a zenecserélő hálózat többtízmillió regisztrált felhasználóval büszkélkedhetett, akik a rendszer működésének idején milliárdos tételben töltöttek le zenéket ingyen. A Napster például csak februárban 2,8 milliárd letöltésről számolt be.

A cserehálózatok úttörőjének bukása azonban kedvez utódjainak: a KaZaA jelenleg negyvenedik, az Audiogalaxy pedig 49. a Lycos toplistáján.

Az internetezők nagyfokú érdeklődést mutatnak az Afganisztánban zajló háború iránt: az ötvenes listát Oszama bin Laden vezeti. Tizenegyedik helyen szerepel a világ legnagyobb nem nukleáris bombája, a BLU-82. Ugyanakkor már a hálaadás és a karácsony kifejezések is megjelentek, mégpedig a harmadik és negyedik helyen.

[origo]

FullAudio: újabb online zeneszolgáltatás

Tekintélyes támogatót szerzett a MusicCity