Nő a chat népszerűsége az irodákban

A legújabb felmérés adataiból kiderül, hogy az amerikai irodákban dolgozó alkalmazottak között rohamosan nő a különböző azonnali üzenetküldést nyújtó szolgáltatások népszerűsége.

A Jupiter Media Metrix szerint jelenleg mintegy 13,4 millió amerikai használ rendszeresen valamilyen típusú instant messengert munkahelyén. Ez duplája az egy évvel ezelőtt becsült számnak. Az elemzésből az kiderül, hogy az otthoni használat még ennél is jóval népszerűbb: míg a munkahelyeken idén összesen 4,9 milliárd percet töltenek el az üzenőprogramok használatával, ez a szám a háztartásokban 13,6 milliárd.

Az egyes alkalmazások terén továbbra is az America Online a piacvezető. A Jupiter szerint a cég két szolgáltatását, az Instant Messengert (AIM) és az ICQ-t otthonról 41,7 millióan, munkahelyről pedig 8,8 millióan használják. Az AOL két alkalmazását követi a Microsoft MSN (18,5, illetve 4,8 millió) és  a Yahoo! Messenger (18,5, 3,4). Az utóbbi egy év alatt a Microsoft könyvelhette el a legnagyobb növekedést: felhasználóinak száma majdnem kétszeresére emelkedett.

[origo]

Üzenetküldő-háború: AIM kontra az egész világ

Animált chat-figurák a Yahoo! Messenger 5.0-ban