Elindult az euro.hu portál


Három héttel az euro készpénz formájában történő bevezetése előtt megkezdte működését a www.euro.hu magyar nyelvű információs portál.

Az ingyenes tájékozódási lehetőséget nyújtó, közszolgálati honlap bemutatja a közös európai pénz történetét, bevezetésének körülményeit, ismerteti a bevezetendő bankjegyekkel és érmékkel kapcsolatos fontos tudnivalókat. Hasznos tanácsokkal szolgál magánszemélyeknek és vállalatoknak egyaránt, folyamatosan nyomon követi és elemzi a valutacsere egyes állomásainak hatását, következményeit a magyar termelőkre és fogyasztókra.

 A honlap induláskor körképet közöl arról, hogy a kereskedelmi bankok miként készültek a valutacserére, milyen egyedi feltételeket dolgoztak ki, meddig és milyen paraméterekkel váltják euróra a megszűnő európai valutákat.
   
A portál az európai uniós csatlakozás témakörét ugyancsak egyre mélyülő, s mindinkább kiterjedtebb tematika szerint dolgozza fel, beleértve az EU történetét, mai működését, szervezetét, a tagállamok mindennapi életét befolyásoló szabályozást, jogokat és szokásjogokat, a hétköznapok életminőségét meghatározó információkat.
   
Az euró, az Európai Unió, az EU-csatlakozás iránt érdeklődőket már korán reggel tematikus hír- és információ-gyűjtemény várja, s az internetes újság napközben is frissített híranyagokkal igyekszik e témákban a hazai tájékoztatás fontos szereplőjévé válni.

Ajánlat:

Üzleti Negyed - Euró