Elindult a kormányzati portál

Az ígértnél két nappal korábban, már december 10-én igénybe vehetőek az ekormanyzat.hu cím alatt működő portál szolgáltatásai

Az induló portálon a szolgáltatások között három adatbázis, több mint hatszázötven ügyleírás és a legfontosabb közintézmények leírása található. A gépjárműkereső rendszám és forgalmi engedély szám alapján szolgáltat adatokat adott autó "előéletéről".. A cégkeresőben cégek nevének, cégjegyzékszámának, vagy adószámának megadásával kérhetőek le az adott cég nyilvános adatai. A címkereső az ingatlan helyrajzi száma vagy pontos címe alapján biztosít hozzáférést a tulajdoni lap nyilvános adataihoz.

Az ügyleírások rovat élethelyzetekhez (pl. házasságkötés, adózás, oktatás, öröklés) tartozó több száz ügy intézéséhez szükséges tudnivalókat, a vonatkozó jogszabályokat és letölthető űrlapokat tartalmaz. A területi keresőt használva pedig kideríthető, hogy egy-egy ügyben mi a konkrét címe, neve az illetékes hivatalnak.

A kormányzati portál hírekkel is szolgál: elsősorban a közigazgatással kapcsolatos, általános érdeklődésre számot tartó, kormányzati, parlamenti, esetleg gazdasági, külpolitikai információkat közöl. A fórumon már induláskor több téma (lakáshitel, IKB-pályázatok, e-aláírás) várja az érdeklődőket. Az Országinfóban egy helyen megtalálhatóak Magyarország legfontosabb adatai, ezek angol és német nyelven egyaránt elérhetőek.

A portál szolgáltatásainak igénybevételéhez, valamint a fórum használatához regisztráció szükséges.

[origo]

Rövidesen indul a kormányzati portál

Késik a kormányportál megnyitása

Nyert az ekormanyzat.hu