Microsoft-szoftverek az ELTE-n

Elsőként az Eötvös Loránd Tudomámyegyetemen adták át a Microsoft telepítőkészletét, mely ingyenes, illetve kedvezményes áru szoftverhsználati jogot biztosít a felsőoktatás számára.

A szeptemberben megkötött Campus-program több mint 22 ezer tanárt és mintegy 326 ezer hallgatót érint, függetlenül attól, hogy milyen felsőoktatási intézményben tanítanak, illetve tanulnak. Az oktatók és a hallgatók a szoftverekhez letöltés, adathordozó (CD), illetve kedvezményes vásárlás formájában juthatnak. A megállapodás operációs rendszerre, Office programcsomagra, FrontPage és Visual Studio programokra terjed ki.

Az ELTE számára hétfőn átadott telepítőkészlet a Microsoft több szoftveréhez, így a Windows 2000 és az Office XP Pro programokhoz nyújt hozzáférést. A program az intézmény csaknem 3000 tanárát és mintegy 30 ezer diákját érinti.

A szerződés az intézményekben található és a saját, otthoni gépekre egyaránt vonatkozik, a hallgatók és az oktatók igénylőlapon kérhetik az egyéni telepítőkészletet. A hallgatók és oktatók tájékoztatását segítik a www.campus.ikb.meh.hu weblapon található részletes információk, a hétköznapokon 9-17 óra között működő telefonos információs központ, amely a (06 1) 432 1080-as számon hívható, illetve a minden felsőoktatási intézményben megjelenő plakátok.

Az ELTE-n lezajlott átadással kezdetét veszi a Campus-szerződés gyakorlati megvalósítása: a tervek szerint még a hét folyamán újabb intézményekhez jut el a telepítőkészlet.

Microsoft-szoftverek a magyar felsőoktatásnak