Sulinet-bemutatóterem Budapesten

Az új Írisz-Sulinet Programiroda multimédiás eszközökkel felszerelt bemutatótermének átadásán a Felsőoktatási felvételi 2002 című CD-ROM-ot is ismertetésre került.

Princzinger Péter, az Országos Felsőoktatási Felvételi Irodának és az Írisz-Sulinet Programirodának szervezeti keretet adó Educatio Közhasznú Társaság ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a 24 számítógéppel üzemelő bemutatóterem felvételi előtt álló fiataloknak, tanároknak, diákoknak nyújt internetes és egyéb szolgáltatásokat. A bemutatóterem januártól üzemel, az Üllői út 82. alatt található helységben a felvételi procedúrát ismertető tájékoztatók, valamint oktatási és informatikai előadások kapnak majd helyet.

A felsőoktatási felvételivel kapcsolatos tájékoztató CD-ROM jelenleg a legteljesebb információt adja a felsőoktatási intézményekbe történő jelentkezésről, a felvételiről és magukról az egyetemekről, főiskolákról. Betűrendes fogalomtár és különböző keresési szempontok könnyítik a felvételizők iskolaválasztását, illetve audiovizuális útmutató is segíti a jelentkezési lapok pontos kitöltését. A CD-ROM-on feldolgozott adatbázisok hamarosan elérhetők a www.felvi.hu címen is.

A bemutatón szó volt az irisz.sulinet.hu honlap tartalomfejlesztéséről, ami - Kosik István főszerkesztő tájékoztatása szerint - a legnagyobb magyar nyelvű internetes oktatási portál, és nemzetközi összehasonlításban is megállja a helyét. A négy alportálból felépülő, a közoktatás valamennyi résztvevőjének szóló honlapon internetes felvételi előkészítő, feladatbank, angol és német szótár, a még nem kapható, főleg tanügy-igazgatási könyveket bemutató e-book és sulimail nevű ingyenes levelezőprogram szolgáltatásaiból választhatnak az érdeklődők A főszerkesztő kitért arra is, hogy diákoknak, tanároknak, általános iskoláknak külön-külön alportál szól a honlapon.  Garab Szabolcs, az Írisz-Sulinet Programiroda vezetőjehangsúlyozta, országos hálózatot szeretnének kiépíteni a keddtől üzemelő bemutatóteremből, továbbá távoktatásra, tanárok továbbképzésére is használnák.

Középiskolás feladatgyűjtemény a Sulineten

Szeptemberben megújul a Sulinet