MMS az Ericssontól és a Vodafone-tól

A két vállalat között létrejött szerződés értelmében mobilszolgáltató számára az Ericsson szállítja a multimédiás üzenetküldést biztosító technológiát.

A két vállalat abban állapodott meg, hogy a szolgáltatás Európában 2002 derekán kerül kereskedelmi forgalomba. A Vodafone a multimédiás üzenetkezelési szolgáltatásokat (MMS) első lépésben Németországban, Görögországban, Írországban, Olaszországban, Hollandiában, Portugáliában, Spanyolországban, Svédországban és az Egyesült Királyságban vezeti be, ezen országok után következhet az egyéb - így a magyarországi - Vodafone hálózatok bekapcsolása.

Az Ericsson a fenti országok mindegyikében rendelkezésre bocsátja az MMS támogatásához szükséges hálózati infrastruktúrát. A felhasználók az Európában 2002 során forgalomba kerülő, a gyártóknál - köztük a Sony Ericssonnál is - beszerezhető MMS készüléket használva megtapasztalhatják majd a multimédiás üzenetküldésben rejlő lehetoségeket.

Az MMS (Multimedia Messaging Service) a jelenleg elterjedt szöveges üzenetküldési szolgáltatás (SMS) lehetőségeit terjeszti ki. Segítségével lehetővé válik nem csak szöveges üzenetek, hanem, kép- és hangfájlok, valamint ezek kombinációinak továbbítása is. "A színes képek és a hangok a mobil internetet még személyesebbé, hatékonyabbá és szórakoztatóbbá teszik, és ez az MMS legfobb célja" - nyilatkozta Kurt Hellström, az Ericsson elnök-vezérigazgatója. "
 
A mobiltelefonokon újonnnan megjelenő tartalmakhoz a már jelenleg Magyarországon is működő GPRS-hálózati technológia szükséges, mely a vezetéknélküli eszközökre jóval nagyobb, maximum 384 kilobites adatátviteli sebességet biztosít.

A Synergoné a Vodafone-GPRS

Fényképek mobiltelefonnal