Intel: mobil processzorok 0,13 mikronon

A világ vezető chipgyártója hét olyan új mobil processzorral jelentkezik, melyek alapját már a 0,13 mikronos gyártási eljárás képezi.

A technológia lehetővé teszi a chipek méreteinek csökkentését, amely alacsonyabb áramfelvételt eredményez, a teljesítmény növelésével egyidőben. A sorozatban három új mobil PIII (750, 850 és 866 MHz), valamint négy Celeron (650 MHz, illetve  1,06, 1,13 és 1,2 GHz) lát napvilágot. Az új mobil processzorokon alapuló rendszerek a világ számos számítógépgyártójának - Compaq, Fujitsu, Hewlett Packard, IBM, MEI, NEC, Sharp Electronics és Toshiba - notebookjában megjelennek majd.

A mobil Pentium III processzor család architekturális fejlesztései közé tartozik, hogy támogatja az Enhanced Intel SpeedStep technológiát, mely képes automatikusan váltani a maximális teljesítmény mód és az optimális akku-kihasználási mód között, megvalósítva ezzel a teljesítmény és az alacsony fogyasztás követelményének tökéletes összehangolását. A mélyalvás módban a gép most még annál is kevesebbet fogyaszt, mint a feltöltések közti időtartam meghosszabbítását szolgáló korábbi alvó állapotokban.

Intel: Pentium III 1,3 GHz-en

1 GHz-es notebook-chip az AMD-től

Több mint 50 ezer hordozható számítógép a magyar cégeknél