Luxusmobilok a Nokiától

A finn cég új leányvállalata kevesek számára gyártja luxuskivitelű, egyedi mobiltelefonjait, meglehetősen borsos áron.

A Nokia által létre hozott Vertu nevű céget hivatalosan január 21-én jelentették be a nagyközönség számára, a vállalat termékei a tervek szerint már az idei év derekán az üzletekbe kerülhetnek. A kizárólag luxus kivitelű telefonokat gyártó Vertu, hasonlatosan a méregdrága öltözékek, órák, illetve autók gyártóihoz, azokat a vevőket célozzák meg, akik az átlagnál többet kívánnak - és tudnak - áldozni hétköznapi használati tárgyaik megvásárlására.

A londoni székhelyű vállalat első sorozatának egyik készüléke platina házat és zafír kijelzőt kap, hangjának tisztasága pedig "Mozart szimfóniáihoz lesz hasonlatos" - hangzott el a Vertu bemutatkozásán. A luxuskészülékek a Nokia technológiáján alapulnak, azonban a későbbiekben külön utakra tér a fejlesztés - mondta Frank Nuovo, a létrejövő vállalat vezető design-ere. Nuovóhoz fűződik az igen népszerűvé vált, jellegzetes Nokia-design kialakítása.

A Vertu hangsúlyozza, hogy az új készülékek nem a jelenlegi Nokia-modellek aranyba bújtatott verziói, a különleges minőségű anyagból készült alkatrészeket emberi kezek állítják majd össze. Az első szérián található - csak erre a célra szolgáló - gomb lenyomásával pedig a Vertu Concierge ügyfélszolgálata jelentkezik, mely a világ számos nagyvárosáról szolgál többek közt szállodai információval.

A Vertu első telefonjának ára meghaladja a 20 ezer dollárt, azaz körülbelül 6 millió forintos áron kerül az egyelőre még meg nem nevezett üzletekbe.

Online banki szoftvercég a Nokiától