Sanada Isamu szabadidejében újabb csavarokat helyez el az alapban sem konvencionális külsővel bíró Mac-designba.

Az ötven éves japán férfi - egy design-stúdió tulajdonosa - joggal nevezhető MacIntosh-rajongónak: tizenhat Apple számítógéppel rendelkezik, ezen kívül szoftverei segítségével folyamatosan újakat alkot. Sanada önmagát az Apple új fajait kikísérletező laboratórium (New Species Apple Laboratory) vezetőjének nevezi.

Az újabb és újabb - Applele-nek nevezett - Mac-külalakok a Shade tervezőszoftver és Photoshop segítségével készülnek, Sanada saját bevallása szerint egy design tökéletes kialakítása akát több hétig is eltarthat. Az Applele honlapon számos elképzelt asztali gép, notebook és kéziszámítógép képe található. A Sanada által kitalált konfigurációk a részletek aprólékos kidolgozásának köszönhetően akár valódiak is lehetnének - de nem azok. Bár az Apple is igyekszik folyamatosan újítani, Sanada - aki persze jóval inkább szabadon engedheti fantáziáját, mint a hivatásos designerek - felülmúlja a példaképének számító vállalatot.

Sanada példája nem egyedi. A PC-k szögletes-szürke külalakjától hagyományosan elütő Apple-design számos rajongót szerzett, a ráérős - és Photoshophoz értő - fanatikusok előszeretettel álmodják tovább a különböző konfigurációk külalakját. A svájci David Vincent saját honlapot (www.theapplecollection.com) tart fenn a nem létező számítógépeknek. A site-ra bárki beküldheti az általa kitalált modellek képét, melyek aztán nyilvánosságra kerülnek, amennyiben megütik a megfelelő színvonalat.

Bár Sanada eddig nem került kapcsolatba az Apple-vel, a japán férfi elmondta, hogy szívesen dolgozna a vállalatnak akár évi egy dollárért is. Ez az összeg pontosan annyi, amennyit Steve Jobs, az Apple vezérigazgatója kap munkaviszonyáért.

Gigaherz az Apple-től is

Lapos iMAc, GoLive! és LiveMotion a Macworld Expo-n

MP3-lejátszó az Apple-től