A DivX videotömörítési eljárást fejlesztő DivXNetworks az mp3 egyik atyjával, a Fraunhofer Institue-tal kötött licencszerződést.

A megállapodás értelmében a Fraunhofer felhasználhatja kutatásaiban a DixvX eddigi fejlesztéseit. A szerződés jól jelzi a DivXNetworks szándékát, mellyel elismert jogi státust próbál szerezni. A cég által kifejlesztett videokodek használatával a videoanyagok rendkívül kis méretűvé tömöríthetők, a DivX nagy mértékben hozzájárult a szerzői joggal védett mozifilmek terjedéséhez a világhálón.

A DivXNetworks 2001 novemberében kötött egy  megállapodást, mely értelmében az amerikai Broadway televíziós hálózat DivX kodekkel tömörített filmeket "kölcsönöz" a világhálón, míg néhány nappal ezelőtt a pedig a Muppet-show gazdájával, a Jim Henson társasággal állapodott meg, miszerint a műsor 25 éves fennállását promótáló CD-kre DivX-es videoanyagok kerülnek.

A jelenleg 4.12-es verziószámnál tartó videokodek letölthető a cég honlapjáról, a DivXNetworks médialejátszójával, a Playával együtt.

Korábban: 

DivX: minden eddiginél tömörebb videofájlok

Nyílt kód jegyében fejlesztik tovább a DivX videotechnológiát