MP4.com: rövidfilmek a netről

A Vivendi MP4.com webhelye az ingyen letölthető videoanyagokon kívül az amatőr filmesek számára publikálási lehetőséget is kínál.

A Vivendi az egyelőre bétaváltozatban működő honlapot későbbiekben az amatőr filmkészítők, videósók központjává kívánja tenni azzal, hogy műveiket a nyilvánosság elé tárja. Az amatőrfilmek mellett számos egyéb anyag is helyet kap az oldalakon, a jelenleg is elérhető tesztváltozat több mozifilm, illetve játék-trailert és animációs filmet kínál. A videoanyagok Windows Media és QuickTime, illetve Flash formátumban, kis- és nagy sávszélességre optimalizálva is elérhetők.

A Vivendi tervei szerint a honlap végleges verziója - bővített tartalommal - néhány héten belül kikerülhet a hálóra. Az indulás után a honlapra bárki feltöltheti anyagait, melyeket aztán díjtalanul lehet letölteni, illetve stream-elni. A francia óriáscég 2001 végén Vivendi Universal NET USA néven külön vállalkozást hozott létre a szórakoztató és oktatási tartalmakat közvetítő honlapjai működtetésére.

Korábban:

Klipek és modern történelem a netről

Interneten a szovjet történelmi filmarchívum

Fraunhofer-DivX megállapodás