A chipgyártó ausztráliai leányvállalata szerint nem ajánlatos asztali gépekbe szánt processzorral szerelt notebookot vásárolni.

Az Intel a korábban leginkább azt a kisebb ázsiai gyártók által használt trendet kritizálja, mely során a  konfiguráció árának csökkentése érdekében a drágább mobil-processzor helyett PC-be szánt termék kerül a notebookokba. Korábban több neves számítógép-gyártó is felhívta a figyelmet ezen gyakorlat veszélyeire, mondván, hogy az asztali processzorok nagyobb hőkibocsátás miatt a hordozható gép gyorsabb felmelegedését okozhatják, hozzátéve a magasabb energiafogyasztás megjelenését is. Az Intel ausztráliai vállalata által kiadott közlemény szerint a notebook-vásárlásnál történő spórolás hosszú távon megbosszúlja magát.

Újabban az árak alacsonyan tartásának ezen módja terjedni látszik a nagy gyártók között is: a Toshiba Észak-Amerikában piacra dobott új notebookjában 1,6 GHz-es Pentium 4 ketyeg, a ZDNet információi szerint pedig legalább egy gyártó rövidesen Ausztráliában is megjelenik egy asztali processzorral szerelt hordozható géppel.

Korábban:

Asztali Pentium 4 az új Toshiba notebookban