Westel: MMS két hónapon belül

A legnagyobb hazai mobil-szolgáltató ügyfelei hamarosan képet is hangot is továbbíthatnak üzenetként az erre alkalmas telefonjaikon.

Az MMS (multimédiás üzenetküldés) használatával a mobiltulajdonosok a hagyományos SMS-en kívül képpel, hanggal, filmmel, illetve ezek kombinációjával csatolt üzeneteket küldhetnek és fogadhatnak készülékeiken.

A Westel az elmúlt hónapok során a multimédiás üzenetközvetítési megoldások piacvezető szállítójával, az Ericssonnal együtt dolgozott az MMS hazai bevezetésén. A vállalatnál jelenleg is tesztelés alatt áll a már működő rendszer, a szolgáltatás kereskedelmi bevezetése Sugár András, a Westel vezérigazgatója szerint két hónapon belül megtörténik.

Az MMS-technológia az immár Magyarországon is működő GPRS adatátviteli eljárásra támaszkodik, a Westelnél bevezetendő rendszer először kép és hang, a későbbiekben pedig rövid mozgóképfelvételek továbbítására is alkalmas lesz. A szolgáltatás kihasználására az MMS-re felkészített mobilkészülékek alkalmasak, ilyen a Westelnél is hozzáférhető, színes kijelzővel rendelkező Ericsson T68 is, melyhez digtális kamera csatlakoztatható.

Korábban:

Fényképezz telefonoddal!

Multimédiás telefon a Nokiától

MMS az Ericssontól és a Vodafone-tól