Együtt az Apple, a Sun és az Ericsson

A három vállalat szolgáltatói szintű, MPEG-4 alapú megoldásával a multimédiás tartalom mobiltelefonokra és más vezeték nélküli eszközökre is továbbítható.

Az Apple, az Ericsson és a Sun Microsystems partnerkapcsolatot jelentett be, amelynek célja, hogy a hálózati szolgáltatók szabványalapú multimédiás tartalmat biztosíthassanak különféle vezeték nélküli eszközökön, például mobiltelefonokon és PDA-kon. Az Ericsson Content Delivery Solution, amely az Apple a tartalomkészítés, a Sun a tartalomtovábbítás és az Ericsson a vezeték nélküli infrastruktúrák terén szerzett tapasztalatát egyesíti, várhatóan kibővíti a piacot és új terjesztési csatornát nyit meg a tartalomszolgáltatók számára.

A cégek szerint a nyílt szabványok alkalmazása kritikus fontosságú az új technológiáknak a piacon való bemutatkozása és a mobil adatszolgáltatások jövőjének kialakítása szempontjából. Az Ericsson például a 3GPP, az Apple és a Sun pedig az Internet Streaming Media Alliance (ISMA) alapító tagja. Mindkét szervezet célja, hogy biztosítsa a kölcsönösen együttműködő, szabványosított technológiák és termékek alkalmazását a piacon.

Korábban:

Az MPEG-4-vita miatt késik a QucikTime 6

Nokia, Microsoft: nagyágyúk drót nélkül