A sok kisebb javítás kiadása után a Microsoft bejelentette legújabb operációs rendszere első javítócsomagjának megjelentetését.

A vállalat tervei szerint a Windows XP Service Pack 1 2002 őszén jelenhet meg. A szokásos bugfixeken kívül a csomag alkalmazása képessé teszi az XP-t a legújabb technológiák támogatására. Ezek között szerepel az XP számára fejlesztett, ám az eredeti verzióból kimaradt Freestyle multimédiás kezelőfelület és a Microsoft által fejlesztett Mira vezeték nélküli eszköz támogatása. Utóbbi különböző szórakoztató-elektronikai eszközök közötti távkapcsolóként szolgál. A szoftverfrissítés után az XP szintén támogatja majd a Tablet PC-t.

Az XP első Service Pack-je viszonylag hosszú idő elteltével követi a 2001 októberében bemutatott operációs rendszert. Összehasonlításképpen a 2000 februárjában debütált Windows 2000 megjelenése után alig fél év telt el az első javítócsomag kibocsátásáig (2000 július), a második pedig 2001 májusában érkezett. A Windows 2000 SP3 jelenleg bétatesztelés alatt áll.

Korábban:

A rendszerintegrátorok megkaphatják a Windows forrását

Windows XP: ezentúl USB 2.0-val is