A SuSE támogatja az AMD Hammert

A SuSE Linux AG, a világ egyik vezető Linux vállalata hivatalos rendszermag kiegészítéseket készít az AMD x86-64 utasításkészletéhez.

Az AMD következő generációs, Hammer névre hallgató processzorát 32 és 64 bites alkalmazások futtatására egyaránt képes. A Hammer processzorra épülő rendszerek üzleti és otthoni felhasználóknak egyaránt hosszútávú biztonságot nyújtanak majd, mivel problémamentes átmenetet kínálnak a 32 bites és a 64 bites környezetek között. Az AMD 2002 végén tervezi a Hammer processzorcsalád első darabjainak szállítását.

A SuSE Linux AG az elsődleges fejlesztő az AMD x86-64 technológiájának Linux rendszermagra, fejlesztőeszközökre valamint egyéb Linux szoftverre való átültetésében. Az AMD úgy véli, hogy a szokványos Linux-alapú operációs rendszerek legelőször a rendszermag 2.6-os verziójától fogják alkalmazni a változtatásokat. "Azzal, hogy az AMD jövőbeli processzorának támogatása megjelenik a hivatalos rendszermagban, minden Linux felhasználó képes lesz a natív x86-64 alkalmazások mellett a meglévő 32 bites x86 alkalmazásokat is futtatni" - vélekedett Linus Torvalds, a Linux megalkotója.

Korábban:

Itanium: túlságosan sok a 64 bit

Az AMD felvázolta jövő évi terveit