Ballmer: a szankciók kivégzik a Windows-t

A közzétett előzetes tanúvallomások alapján a Microsoft vezérigazgatója, Steve Ballmer februárban úgy nyilatkozott, hogy a pereskedő államok újabb követelése miatt a Microsoft esetleg kénytelen lesz visszavonni a piacról operációs rendszerét.

Ballmer meglátása szerint ugyanis csak így lehet eleget tenni a felperesek támasztotta módosított követeléseknek. Eredetileg az eljárás folytatásában a jogorvoslat csupán a Microsoft üzleti gyakorlatának korlátozására terjedt volna ki, de a pereskedést folytató államok képviselői decemberben azt kérték, hogy a korlátozásokat a szoftverek fejlesztésének és kibocsátásának módjára is terjesszék ki - mellesleg éppen az előzetes tanúmeghallgatásokon elhangzottak alapján. Az egyik felperes állam jogi képviselőjének, Steve Houcknak sikerült ugyanis sarokba szorítania Jim Allchint, a platform csoport alelnökét, aki végül maga mondta ki, hogy a Microsoft monopóliumként viselkedik a PC operációs rendszer piacon.

Ballmer kijelentésével kapcsolatban, miszerint a cégnek vissza kellene vonnia a Windows-t a piacról, Kuney a Windows XP Embedded példáját hozta fel. Az ügyvéd szerint ez a verzió egyértelmű bizonyítéka annak, hogy a Microsoft igenis képes elkészíteni a Windows olyan modulos változatát, amelyről gyakorlatilag eltávolítottak minden köztesszoftvert - előzőleg Ballmer azzal érvelt, hogy ha cége eleget akar tenni a kilenc felperes állam követelésének, akkor legalább 5-9 ezer Windows verziót kellene kifejleszteniük és elérhetővé tenniük, és ez képtelenség.

Korábban:

Microsoft-per: nyilvános a tanúk listája

A média előtt a Microsoft-per jegyzőkönyvei

Ballmer kikelt a Sun ellen