Hannoverben március 13-án hivatalosan megnyitotta kapuit a világ legnagyobb informatikai szakkiállítása.

A hannoveri CeBit-en, melyen a világ valamennyi jelentős IT érdekeltségű vállalata részt vesz az idei év során mintegy 8000 kiállító mutatja be termékeit vagy szolgáltatásait. A kiállításra 2000-ben 782 ezer, 2000-ben pedig 850 ezer érdeklődő látogatott el.

Az idei show középpontjába az új típusú, integrált vezeték nélküli eszközök bemutatása mellett a biztonsági kérdések kerültek. A CeBit megnyitóján beszédet mondó Steve Ballmer, a Microsoft vezérigazgatója szerint a vállalat egy "megbízhatóan működő technológiai szektor megbízható vezetője kíván lenni". Beszédében Ballmer elismerte, hogy a Microsoft eddigi leckekönyve "nem tökéletes" a bizalomkeltés terén. Az IT-szektor jövőjéről szólva a vezérigazgató elmondta, hogy - a technológia mindennapi életbe történő beszivárgása miatt - a vezető cégek és az egyes országok kormányzati szervei között folyamatos és jól működő közös munka szükséges.

Az CeBit-en az idén fordult elő először, hogy a kiállitók száma, ha kis mértékben is, de csökkent a tavalyi évhez képest. Bár eredetileg többen regisztráltak, mint 2001-ben, de végül többen lemondták a részvételt -főleg az Egyesült Államokból, és Ázsiából. A szervezők szerint ez egyaránt betudható a szeptember 11-i események következtében megcsappant utazási kedvnek, másrészt jelzi, hogy az iparág a jelenlegi gazdasági helyzetben igyekszik spórolni, ahol tud.

A hannoveri CeBit - mely eseményeiről az [origo] tudósítója folyamatosan beszámol - március 13-20. között várja látogatóit.

Ajánlat:

A CeBit hivatalos oldala