Egy(b)esült: PC, tévé és videomagnó egyben

Nincs kedvünk ide-oda kapcsolgatni a tévé és a PC között? A megoldás a Personal Cinema with GeForce2 MX 400-as szuperkütyü, amellyel házimozi-rendszerünk agyközpontjává tehetjük a PC-t.

A kétszáz dolláros Personal Cinema egy kettős kimenetű GeForce grafikus kártyát párosít egy külső tv-tunerrel és egy távirányítóval. A Compro ötletes terméke azoknak készült, akik két monitorral rendelkeznek, és legszívesebben egész nap fel se kelnének a számítógép elől. Nos, ők napközben az nVIDIA TwinView technológiájával két képernyőre terjeszthetik ki munkaasztalukat, amikor pedig kezdődik kedvenc sorozatuk a tévében, az egyik monitort televízióvá alakíthatják, a másik monitoron pedig tovább dolgozhatnak (ha akarnak).

Az infrasugaras érzékelővel ellátott tv-tuner egy áttetsző zöld műanyag dobozban kapott helyet. A távirányítóval csatornát válthatunk rajta, állíthatjuk a hangerőt, lejátszhatunk DVD-ket (ha a PC-n van DVD-ROM-meghajtó), sőt a mellékelt szoftver segítségével akár digitálisan rögzíthetünk is műsorokat a számítógép merevlemezére. (Három-négy órányi anyag gyenge minőségű felvételéhez mintegy négy gigabájt tárterületre van szükség). A felvételt lejátszhatjuk a monitoron, de átirányíthatjuk tévére, videóra vagy házimozi rendszerünkre is.

Az új termék GeForce2 és GeForce3 lapkával egyaránt kapható, és a tesztek során az egyetlen probléma az volt vele, hogy néhány 3D-s játék inkompatibilisnek bizonyult a kettős monitoros összeállítással. Ettől eltekintve a Personal Cinema valóban remek kis készülék, a munka- és tévémániások körében nagy sikerre számíthat.

Ajánlat:

Nvidia Personal Cinema