A három mobilszolgáltató mindegyike arról számolt be, hogy a választás estéjén-éjszakáján a szokásoshoz képest megnőtt az SMS- és a beszédforgalom is. A mobilforgalom a választás idején nagyobb volt, mint nőnapon, és valamivel kisebb, mint Valentin- napkor.
Vasárnap estétől hétfő reggelig folyamatosan nagyobb beszéd- és SMS-forgalmat regisztráltak a Pannon GSM hálózatán, mint az átlagos hétvégeken. A beszédforgalom tíz százalékkal, a rövid szöveges üzenetek aránya pedig ötödével nőtt - mondta Suba János, a társaság sajtószóvivője. A konkrét mértéket nem árulta el, mindössze annyit mondott, hogy egy átlagos munkaszüneti napon egymilliónál több SMS-t továbbít rendszerük. Az elmúlt vasárnap azonban ennél néhány százezerrel többet, mintegy húsz százalékkal több üzenetet indítottak és fogadtak előfizetőik. Érdekes összehasonlítást tett Suba János: mint mondta, az elmúlt hetekben a nőnapi SMS-forgalom valamivel kisebb volt a választás éjszakáján mérttől, a Valentin-nap viszont valamivel nagyobb üzenetáradatot generált, mint az országos politika eseményei.

A Vodafone ügyfelei is többet beszéltek, mint más hétvégeken - közölte Pál Beáta sajtómunkatárs. A növekedés mértéke a beszélgetéseknél 16, az SMS-eknél 20 százalékos volt. A mennyiség konkrét mértékét azonban nem árulta el, ahogyan azt sem, mekkora bevétel- emelkedést okozott a választás éjszakája számukra. A Westel sajtóosztálya még ennél is szűkszavúbb volt, csak annyit mondtak, hogy megnőtt a forgalom, ám az arányt üzleti titokként kezelik.

Tasi Katalin

Korábban:

5 millió oldalletöltés: választási rekord az [origo]-n

Ajánlat:

Az [origo] választási oldala