Netes keresőket perel a Deutsche Bahn

A német vasúttársaság jogi keresetet indít a Google a Yahoo! és az Altavista ellen, mondván, hogy a szolgáltatások a vállalatra nézve káros tartalmakhoz kínálnak hozzáférést.

A Deutsche Bahn (DB), a német szövetségi vasúti társaság szerdán pert indít a Google ellen, mivel a keresőmotor linkeket kínál egy webhely felé, ahol a felhasználó részletes útmutatót talál, miként lehet egy vasúti hálózaton szabotázs akciókat végrehajtani. A Németországban betiltott ultrabalos Radikal folyóirat a radioaktív anyagok vasúti szállítása elleni tiltakozásul buzdítja a tüntetőket a vasúti rendszerek megrongálására.

A vasúttársaság mindhárom keresőmotor cégnek levelet küldött, és kérte a linkek eltávolítását - de egyik cégtől sem kapott választ. Az AltaVista és a Yahoo! még kapott két napot, hogy válaszoljon - ha ez nem történik meg, a DB ellenük is pert indít. A vasút bejelentése egy nappal az után történt, hogy pert nyertek a holland internetszolgáltató, az XS4ALL ellen, amelyet a bíróság kötelezett arra, hogy távolítsa el a kérdéses cikkeket szervereiről. A DB Németországban perli mindhárom, az országban leányvállalattal rendelkező céget.

Korábban:

3 milliárd weboldal a Google indexében