Új vírusvariánsok terjednek

Ezen a héten két régről ismert kártevő újabb verziói mutattak különösen magas aktivitást a neten.

Az eddig több verziót megért Mylife új variánsát hordozó e-mail "szexi" képernyővédővel (sexyy screen saver) próbálja a csatolt fájl megnyitására bírni a felhasználót. A levél törzsében a look to to saver, it's very funny" üzenet található. A Symantec biztonsági cég jelentése szerint az új mylife-változat (W32.Mylife.J@mm) aktiválása után továbbítja magát az Outlook és az MSN Messenger címjegyzékében található bejegyzésekre, ezen kívül megpróbálja a C: meghajtó tartalmát törölni.

Az utóbbi napokban szintén élénkült a Klez-vírus egyik új variánsának (W32.Klez.H@mm) forgalma. A hordozó e-mail véletlenszerűen választott fejléccel érkezik, a fájl különböző neveken a rendszerkönyvtárba és a hálózati meghajtókon található mappákba másolja magát. A virus a biztonsági alkalmazások kikapcsolásával próbálkozik és továbbítja magát a talált mailcímekre.

A Symantec az új vírusvariánsok mellett a vírusirtó alkalmazások frissítését javasolja. Az egyes vírusokra (Mylife-J/Klez-H) vonatkozó információk és az eltávolítás leírása szintén megtalálhatók a vállalat honlapján.

Korábban:

A Myparty már Magyarországon is terjed