Új Xeon és mobil processzorok az Inteltől

Az Intel megjelentette a kétutas kiszolgáló és munkaállomás platformokhoz készülő Xeon 2,4 GHz-es verzióját. A chipgyártó szintén frissítette Pentium 4-M szériáját.

Az 512 kilobájt másodszintű gyorsítótárral szerelt, 0.13 mikronos gyártástechnológiájával előállított Intel Xeon az első, 300 milliméteres félvezetőszeleten gyártott processzor. A nagyobb méretű félvezetőszelet és a kisebb lapkaméret együttesen alacsonyabb gyártási költséget és nagyobb termelékenységet eredményez. A kétprocesszoros kiszolgálókhoz készülő processzor az Intel NetBurst mikroarchitektúráján alapul.

A tervek szerint az Intel a következő néhány hónap során olyan kiszolgáló építőelemeket vezet be, amelyek támogatják az Intel Xeon processzort és az E7500 lapkakészletet. Az új termékek közé tartoznak majd az új, a kétprocesszoros Intel Xeon processzorokhoz illeszkedő kiszolgáló alaplapok és készülékházak, PCI-X I/O sínnel és DDR memóriával.

Az Intel szintén piacra dobott három új, notebookokba szánt processzort. A mobil Pentium 4-ek órajele 1,8, 1,5 és 1,4 GHz.

Korábban:

Itt a a Pentium 4 mobil változata

2,2 GHz-es Xeon processzor az Inteltől

Öt új Intel processzor notebookokba