Az MSZP kritizálja a MATÁV döntését

Az új kormány azonnali megbeszélést kezdeményez a távközlési szolgáltatókkal az olcsó internet-elérhetőség biztosítása érdekében- tájékoztatott Mandur László, az MSZP információs társadalom kabinetjének vezetője.

A szocialista politikus szerint a MATÁV Rt. a Mindenkinek elnevezésű csomag megszüntetésével a legkisebb jövedelmű családokat és családi vállalkozásokat hozza olyan helyzetbe, hogy többen kénytelenek lesznek lemondani az internet használatáról, az információs társadalom által nyújtott előnyökről.

A MATÁV hétfőn jelentette be Mindenkinek díjcsomagja és kedvezményes éjszakai időszakra vonatkozó 150 forintos átalánydíj megszüntetését.

"A közel 40 ezer előfizető ma sem azért választotta a világháló kényelmetlen éjszakai használatát, mert nem lenne igénye a sokkal komfortosabb, de sokkal drágább elérhetőségre, hanem azért, mert erre futotta a lehetőségeiből" - jelzi a közleményben Mandur László. Mint írja, remélik, a gyakorlatilag majdnem monopolhelyzetben lévő, több tízmilliárdos profittal bíró távközlési szolgáltató átérzi annak felelősségét, amit a hazai információs társadalom jövője érdekében óhatatlanul viselnie kell. "Bízunk benne, hogy a bejelentett döntést a MATÁV Rt. vezetése még egyszer átgondolja és megtalálja a megoldást a kedvezményes internet-szolgáltatás további biztosítására" - áll a közleményben.

A MATÁV nem kívánta kommentálni az MSZP közleményét.

Korábban:

Megszűnik a 150 forintos éjszakai netes tarifa

Mandur az MSZP informatikai programjáról

(Az [origo]-t kiadó Axelero Rt. a MATÁV csoport tagja - a szerk.)