Kérdéses bizonyítékok a Microsoft perében

Nem biztos, hogy a Microsoftot perlő államok fel tudják felhasználni mindegyik dokumentumukat, amelyek szerintük azt bizonyítanák, hogy a cég tisztességtelen licencelési feltételeket kényszerített a PC-gyártókra.
Ezeket a bizonyítékokat ugyanis az államok ügyvédei Richard Fade, a Microsoft OEM -ivíziójának alelnökének keresztkérdéseihez tervezték felhasználni, ám Fade is azok között szerepel, akiket a Microsoft hétfőn levett a beidézendő tanúk listájáról.

A Microsoft ügyvédjei egyébként tiltakoztak a dokumentumok államok általi előterjesztése ellen, mondván: ezek nem a felperesek érveit támasztják alá, hanem a vállalatét. Az államok jogi képviselője, Howard Gutman viszont rámutatott, hogy a 14 dokumentum közül nyolc már szerepelt az eredeti bizonyítéklistán és akkor a Microsoft nem emelt kifogást ellenük. Gutman azt is jelezte a bírónőnek, hogy a 14 dokumentum közül négy azért nem szerepelt az eredeti felsorolásban, mert a bíróság által megszabott előterjesztési határidő után keletkeztek. Colleen Kollar-Kotelly bírónő erre közölte: ebben az esetben nem biztos, hogy el tudja őket fogadni bizonyítékként. Gutman hozzátette, a két fennmaradó dokumentumot - mivel azok nem lényegesek - visszavonják.

Korábban:

A Microsoft csökkenti tanúi számát

Gates: működhet a csupasz Windows