Az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület (OFE) a jövő héten megbeszélést kezdeményez több érintett szervezettel is annak érdekében, hogy az internet hozzáférést minél szélesebb körben és a lehető legolcsóbban tegyék lehetővé.
Garai István, az OFE ügyvezető elnöke elmondta: azzal, hogy a Matáv felmondta a Mindenkinek elnevezésű szolgáltatást, csorbultak a fogyasztói érdekek. Garai szerint olyan megoldást kellene találni a távközlési piac szereplői között, amely egyaránt kedvező a szolgáltatónak és a fogyasztónak, az ügyvezető elnök elismerte, hogy a piaci alapon működő szolgáltatótól nem várható el, hogy költségei ne térüljenek meg.
   
Szerinte az államnak is érdeke, hogy a fogyasztók - különösen a fiatalok - a jelenleginél olcsóbban férjenek az internethez,  a világháló kínálta lehetőségekhez, ezért az államnak is kezdeményezően kellene fellépni az internet olcsóbbá tétele érdekében.
   
Az OFE rendszeresen vizsgálja az e-kereskedelem magyarországi helyzetét és legutóbbi felmérésükben arra a megállapításra jutottak, hogy az elektronikus kereskedelem terjedését gátolja az internet-hozzáférés magas szolgáltatási díja.

(Az [origo]-t kiadó Axelero Rt. a MATÁV csoport tagja - a szerk.)

Korábban:

Az MSZP kritizálja a Matáv döntését

Megszűnik a 150 forintos éjszakai netes tarifa