Microsoft-per: bemutató törölve

Korábbi szándékukat megváltoztatva a Microsoft antitröszt perének felperesei mégsem demonstrálják a "tartozékok nélküli" Windows működését a tárgyalóteremben.

A Microsoft ellen pert folytató amerikai szövetségi államok döntésüket azzal indokolják, hogy a Windows XP Embedded bemutatása jelentősen meghosszabbítaná a per jelenlegi szakaszát. Mint ismeretes, a felperesek a normál XP-vel egy alapra épülő XP Embedded operációs rendszer bemutatásával kívánták cáfolni a Microsoft azon állítását, miszerint a Windows XP-ből nem távolíthatók el a kiegészítő alkalmazások és komponensek, anélkül, hogy az operációs rendszer ne sérülne.

A Microsoftot támadó felperesek szerint egy olyan Windows-verzió piacra dobása, melyben a vállalat integrált alkalmazásai opcionálisan eltávolíthatók, jelentős mértékben csökkentené a versenytársak termékeinek piaci hátrányát.

Collar-Kotelly bírónő - aki látni kívánta a csupasz Windows működését - elégedetlenségét fejezte ki a felperesekkel szemben, mivel azok az utolsó pillanatban jelentenek be, illetve vonnak vissza bizonyítékokat.

Korábban:

Bíróság előtt a meztelen Windows