Ericsson MMS a T-Mobile részére

Az Ericsson és a T-Mobile International általános megállapodást írt alá az MMS technológia szállítására és integrálására a T-Mobile csoport részére.

A T-Mobile az Ericssont választotta a multimédiás üzenetkezelési technológia szállítására és telepítésére GSM/GPRS/UMTS hálózatukban. Miután Magyarországon a Westel (a T-Mobile International leányvállalata) sikeresen beindította MMS-szolgáltatását, a T-Mobile idén nyáron Németországban, Ausztriában és az Egyesült Királyságban tervezi az MMS bevezetését, majd ezt további országok követnék.

A hálózat MMS-alkalmasságának "szíve" a multimédiás üzenetkezelő központ (Multimedia Messaging Service Center, MMS-C). Az MMS-C a hálózat nélkülözhetetlen része a multimédiás üzenetek kezelése, tárolása, átvitele és átalakítása, illetve a számlázási adatok generálása során. 

Az MMS kiszélesíti a mobil üzenetküldési lehetőségeket azáltal, hogy lehetővé teszi a szövegen kívül színes képek, animációk, audio- és videoklipek küldését is. Ez megnyitja az utat az olyan tartalomban gazdag alkalmazások és szolgáltatások előtt, mint például az elektronikus képeslap, rajzfilmek és multimédiás prezentációk.