Megjelent a Netscape 7.0 tesztverziója

Az America Online új, Mozilla-alapú webböngészőjének első előzetes változata már letölthető.  A browserben megtalálható az AOL Instanat Messenger teljes változata.

A Netscape 7 Preview Release 1 nevet viselő tesztváltozat közzé tétele jól jelzi az America Online (AOL) igyekezetét, amellyel felhasználóit próbálja elcsábítani a Microsoft Internet Explorerétől.

A ZDNet magazin előzetes tesztjei szerint a Gecko motorra épükő Netscape 7.0 PR1 a weboldalak letöltése során felvette a versenyt az Internet Explorerrel. A ZDNet általánosságban pozitívan nyilatkozik az új verzióról, kiemelve a gyorsaságot: a letöltések mellett az alkalmazások elindulási ideje is csökkent.

A böngésző először vonultatja fel az AOL Instant Messenger (AIM) azonnali üzenetküldő teljes csomagját, ezen kívül a ma már kötelezőnek számító  mail-kliens, online rádiózást segítő eszköz (Radio@Netscape) és stream-elt médialejátszó is található a csomagban.

A szándékot, mellyel az AOL a tulajdonában álló Netscape böngészőjének terjedését kívánja segíteni, jól mutatja, hogy a világ legnagyobb internet-szolgáltatója CompuServe szolgáltatásában nemrégiben lecserélte a Microsoft termékét saját böngészőjére.

Ajánlat:

Netscape 7.0