Az Intel nyilvános WLAN hozzáférési pontokat alakított ki a Cannes-I Filmfesztivál helyszínén

INTEL FEJLESZTŐI FÓRUM, München, 2002. május 28. - Az Intel Münchenben megrendezett Európai Fejlesztői Konferenciáján ma elhangzott bejelentés szerint a vállalat több európai országban is bevezeti a nagy sebességű 802.11a technológiára épülő WLAN termékcsaládot. Az Intel emellett arról is beszámolt, hogy hamarosan Európa egész területén megjelenik az Intel(r) PRO/Wireless 2000 LAN kétsávos hozzáférési ponttal. Ez a 802.11b kliensekhez szánt termék a 802.11a technológiára történő átállás támogatása révén garantálja felhasználói számára beruházásaik értékállóságát. A múlt heti Cannes-i Filmfesztiválon az Intel több 802.11a-alapú nyilvános hozzáférési pont (ún. hotspot) telepítésével mutatta be a nagyközönségnek ágazatvezető WLAN termékeit. Az új megoldások a fesztivál helyszínein, szállodákban és a Cannes-i kikötő egyik luxusjachtján kaptak helyet. Az Intel nemrégiben arról is hírt adott, hogy dolgozik a kétsávos vezeték nélküli LAN lapkakészlet kifejlesztésén.

Az Intel 802.11a WLAN termékek európai bevezetése
Mai bejelentése szerint az Intel több európai országban is bevezeti a hálózati hozzáférési pontot (bázisállomást) és noteszgépekhez készült adaptereket is tartalmazó Intel(r) PRO/Wireless 5000 LAN termékcsaládot. Az ezzel egyidőben piacra kerülő, 802.11a specifikációra épülő indulókészlet egy hozzáférési pontból és két noteszgép-adapterből áll. A PCI és mini-PCI asztali gépes adapterek megjelenése 2002. harmadik negyedévében várható.

Azokban az európai országokban, ahol az 5,2 GHz-es frekvencia meghatározott sávjaiban már jóváhagyták a 802.11a szabványú termékek használatát - például Franciaországban, az Egyesült Királyságban, Hollandiában, Belgiumban, Dániában és Svédországban - már jelenleg is kaphatók ezek a termékek. Az Intel várakozásai szerint hamarosan további országok kerülnek fel a listára.


A kizárólag  a 802.11a szabvánnyal együttműködő változat mellett az Intel(r) PRO/Wireless 5000 LAN hozzáférési pont egy a 802.11b támogatására is frissíthető 802.11a-alapú verzióban, valamint egy 802.11a és 802.11b technológiával egyaránt kompatibilis variánsban is kapható.

David Bradshaw, az Intel Europe termékmarketing-menedzsere ekképp kommentálta a bejelentést: "Nagyon izgalmas, hogy ennyire úttörő szerepet játszhatunk a 802.11a WLAN technológia fejlesztésében. A hálózati működésben egyértelműen a vezeték nélküli technológia a jövő útja. Azzal, hogy a vezeték nélküli szállítók sorában az elsők között jelenünk meg 802.11a termékekkel az európai piacon, biztosítani kívánjunk magunknak a helyet a piac élvonalában."

További részletek a mellékelt magyar nyelvű sajtóközleményben:  <<802.rtf>> Artur Molnar Group Account Director Deputy Country Manager Mmd Public Relations Hungary 1053 Budapest, Muzeum krt. 3, II./1. Hungary