A Red Hat szövetségeseket keres disztribúciója népszerűsítéséhez, ezért különleges partneri programot indított. Az Alliance nevű mozgalom elsődleges célja a technológiai cégek összegyűjtése, a kapcsolatok erősítése.

A "prémium partnerek" együttműködnek a Linuxos céggel, termékeik kompatibilisek lesznek a Red Hat nagyvállalati termékeivel, így a Linux Advanced Serverrel is. A résztvevők között található a BMC, a Borland, a Computer Associates, az IBM és a Veritas. A Red Hattal más szinten együttműködő partnerek szélesebb elérést adnak a Red Hat termékeihez és szolgáltatásaihoz. Az "Alliance Portal" keretein belül a partnerek technológiai, fejlesztési és marketinganyagokat érhetnek el, illetve saját termékeiket népszerűsíthetik.

Az IBM eközben támogatásáról biztosította az új, UnitedLinux platform kialakítóit.
A UnitedLinux csütörtöki bejelentése azt jelenti, hogy a négy Linuxos cég legjobb tecnológiai megoldásait is egyesíti egyetlen Linux disztribúcióban, egy ütőképes üzleti alakalmazásplatform kialakítás érdekében.

Bár az IBM részéről az is elhangzott, hogy továbbra is támogatja a Red Hat Linuxot is mind szoftver, mind hardver szempontból, ennek ellenére a  Caldera International Inc., a Conectiva S.A., a SuSE Linux AG és a Turbolinux Inc. most sokkal közelebb vitte a Linux-ot a nagy áttörés felé. A UnitedLinux mindenképpen nagy lépés az egységes Linux felé.